Skip Navigation Links

У ХДУ розповіли про особливості вступу на магістратуру

2 травня у Херсонському державному університеті відбулася онлайн зустріч студентів-бакалаврів з представниками адміністрації та Приймальної комісії.

3 травня 2024 р.

До заходу долучилися ректор ХДУ Олександр Співаковський, проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Алла Цапів, проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова, декани факультетів, гаранти освітніх програм, представники Приймальної комісії, керівники структурних підрозділів та майбутні вступники.

Під час зустрічі до потенційних вступників звернувся ректор Олександр Співаковський.

"Саме зараз у багатьох відбувається формування власного бачення, мрії щодо майбутньої професійної траєкторії. Йдеться про відповідальне рішення, тому важливо мати повну інформацію і план дій із досягнення результату. Ця інформативна зустріч дозволяє розібратись у тонкощах вступної кампанії, її новаціях. Ті, хто вже навчається у Херсонському державному університеті, знають, що існують курси із підготовки до ЄВІ/ЄФВВ, відвідують їх, а всіх інших запрошуємо. Гарантуємо високу якість підготовки, адже саме якість – один з наших пріоритетів. Ім’я та репутацію університету створюють його успішні випускники, а таких у нас тисячі. Водночас над інституційним іміджем працюють наші науковці. І як результат, у рейтингу закладів вищої освіти України за показниками даних наукометричної бази Scopus, оприлюдненому на сайті Освіта.ua., Херсонський державний університет посів 51 сходинку, покращивши свій попередній результат на 20 позицій!

Світ швидко змінюється, вимагає нових знань, навичок, кваліфікацій, тому освіта – те, що дозволяє людині капіталізуватися і бути успішною", – наголосив Олександр Співаковський.

Відповідальний секретар приймальної комісії ХДУ Юрій Юрчук розповів про концепцію цьогорічного вступу до магістратури.

"Спочатку складаєте іспити, а потім за результатами цих іспитів подаєте заяву на навчання. Саме так буде діяти система в цьому році", – зазначив Юрій Юрчук.

Він зосередив увагу присутніх на таких поняттях як:

•  ЕВІ – єдиний вступний іспит, який складається з двох частин – іноземна мова на вибір та тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК).

•  ЕФВВ – єдине фахове вступне випробування. Це фаховий іспит зі спеціальності на яку вступають.

"Таким чином, ви спочатку будете складати ці вступні іспити до подачі заяв. Всіляку допомогу вам надасть у цих питаннях Приймальна комісія ХДУ. Адже саме ми виступаємо операторами реєстрації на ЕВІ та ЕФВВ", – розповів Юрій Юрчук.

Безпосередньо на деталях та особливостях реєстрації розповіла співробітниця Приймальної комісії Надія Стародубець.

Вона наголосила, що з 7 травня стартує реєстрація на ці іспити, яка триватиме до 29 травня. Реєстрація триває дистанційно або, якщо Ви знаходитеся в Івано-франківську, можете завітати в офіс Херсонського державного університету, де фахівці допоможуть це зробити.

Серед особливостей – цьогоріч, якщо ви подаєте заяву дистанційно, вона повинна бути підписана кваліфікованим електронним підписом тобто КЕПОМ.

Ці іспити складаються у період з 24 червня по 15 липня як в Україні, так і за кордом – у країнах-партнерах. Але є певні обмеження.

На сайті Приймальної комісії розміщено перелік країн-партнерів. Але краще звернутися за консультацією до Фахівців Приймальної комісії ХДУ.

Також Надія Стародубець детально зупинилася на особливостях реєстрації та документах, як треба надати.

Проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова наголосила, що навіть якщо ви не впевнені чи будете вчитися чи ні, зробіть той крок який від вас не буде потребувати абсолютно ніяких зусиль – зареєструйтесь.

Не втрачайте зараз шанс на те, щоби мати у майбутньому більше варіантів для того, щоб будувати залежно від обставин свою траєкторію професійного розвитку. Використайте сьогодні якнайменшу можливість для того, щоб собі розширити горизонт у майбутньому. Ми відкриті до спілкування! Ми вас чекаємо!", – зазначила Дар’я Мальчикова.

Проректорка Алла Цапів розповіла, що в університеті протягом травня-червня Офісом іншомовної освіти Херсонського державного університету проводитимуться консультації зі складання тесту з англійської мови Єдиного вступного іспиту. Консультації проходитимуть по понеділкам і середам з 15.30 (16.00) до 17.00 (17.30) дистанційно на платформі Zoom.

Взяти участь у них можуть здобувачі з будь-яким рівнем володіння англійською мовою: від початкового (рівень А1) до високого рівня (рівень В2), які попередньо зареєструвались за цим покликанням.

Надалі захід перейшов у формат "запитання-відповідь".

Пресцентр ХДУ

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу